"Çatı Mevzuatı' Güneş Enerjisi Sektörünü Hareketlendirmeye Devam Ediyor
Ticari işletmelerin çatılarına güneş enerji santrali kurmasına imkan veren çatı mevzuatının yeni regülasyonu sayesinde güneş enerji santrallerine yapılan yatırımlar artmaya devam ediyor. HT Solar, yatırımcıların artan talebini karşılamak için Tuzla’daki fabrikasında ürettiği güneş panellerinin gücünü 410W’a çıkarmaya odaklandı. Büyük hücreli güneş paneli üretimi çalışmalarına da ağırlık veren HT Solar bu sayede amortisman sürelerini kısaltmayı planlanıyor.
Çatı uygulamalarıyla işletmelerin enerji maliyetlerinde önemli oranda tasarruf elde edeceğini bildiren HT Solar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ahmet Beler, “İşletmeler çatılarına güneş enerjisi santrali kurarak hem kendi elektriklerini üretecek hem de fazla üretileni satıp işletmelerine çift taraflı fayda sağlayacak. Bu regülasyonla birlikte biz de ürünlerimizi güncellemek hem de büyük hücreli güneş paneli üretmek için Ar-Ge çalışmalarımıza ağırlık verdik. Güncellenen güneş panellerimiz sayesinde şirketlerin enerji maliyetlerini azaltarak, yaptıkları yatırımın geri dönüş süresini düşürmeyi hedefliyoruz. Enerjide dışa bağımlılık, ülke ekonomisi ve işletmelere çok büyük bir yük. Bugün sanayinin hammaddeden sonraki en büyük yükü enerji maliyeti. İşletmeler güneş enerjisine yatırım yaparak enerji maliyetlerini düşürerek daha fazla karlılık elde edecek ve temiz enerji sayesinde sürdürülebilir bir çevreye katkı sağlayacak.’’dedi.
“İşletmelere yeni yatırımları için imkan sağlıyor”
İşletmenin enerji maliyetinden elde ettiği tasarrufu yeni projeler ve yeni yatırımlar için kullanabileceğine de değinen Beler, “İşletmelerin yatırımlarını kısa sürede geri almaları için çatıya kurulacak güneş panelinin çatıyla uyumluluğu, panelin gücü, verimliliği gibi birçok unsura dikkat etmek gerekiyor. Ürün garantisinin yanı sıra güç çıkış garantisi de seçimleri etkileyen faktörler arasında yer alıyor” diye konuştu.
Paylaş










