
ÇATIDER'den İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nda uyarı![]()
Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, dünyayı sarsan koronavirüs salgınının tüm üretim süreçlerini de etkilediğini hatırlatarak, “İş sağlığı ve güvenliği, her zaman birinci önceliğimiz ancak salgının etkili olduğu bu günlerde çok daha hayati öneme sahip olduğunu gösterdi. Üretime devam eden ya da önümüzdeki günlerde başlayacak tüm sektörlerde temel iş güvenliği kurallarının yanı sıra koronavirüse karşı önlemlerin de eksiksiz şekilde uygulanması gerekiyor. İstatistiklere göre biliyoruz ki iş kazalarının büyük bölümü insan hatası kaynaklı. Bu nedenle içinden geçtiğimiz bu süreçte her zamankinden daha fazla duyarlı ve tedbirli olmak zorundayız” dedi. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle iş sağlığı ve güvenliğinin çok daha kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Şenal servis araçlarının kullanımı, iş yerine giriş ve çıkışlar, çalışma ortamı, toplantı ve eğitimler, yemekhane, dinlenme alanları ve şantiyelerde risk değerlendirmesi yapılarak, sosyal mesafenin gözetilmesi, kişisel hijyene özen gösterme ve kişisel koruyucu donanım gibi tedbirlerin uygulanmasının önemini hatırlatarak “Çatı sektöründe de iş sağlığı ve güvenliği hayati öneme sahip, COVID-19 salgınıyla birlikte bu riske yönelik önlemler önceliğimiz” dedi.
Şenal, çatı sektöründe iş güvenliği kurallarının vazgeçilmez ve temel öncelik olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
İlk sırada yüksekten düşme vakaları yer alıyor
İş sağlığı ve güvenliği konusunda işverenlere büyük görev düştüğünü söyleyen Şenal, “6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu, bünyesinde sadece bir çalışanı dahi olsa tüm işverenleri ilgilendiriyor, işverene birçok yükümlülük getiriyor ve ağır cezai yaptırımlar öngörüyor“ dedi. Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri şöyle sıraladı: İlginizi çekebilir... SEYAD Derneği 2026 Olağan Genel Kurulu GerçekleştirildiSektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 10 Ocak 2026 tarihinde dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kur... Cephelerde Malzeme, Sistem ve Bağlantı Bütünlüğüfischer, dış cephe tasarımında malzeme, sistem ve bağlantıyı birlikte ele alan yaklaşımıyla, mimari ifadeyi yapısal güvenlik ve uzun ömürle destekleye... Binalarda Su Yalıtımı, Tasarım ve Yapım Sertifika ProgramıEğitim, teorik eğitim ve uygulamalı eğitim olmak üzere iki eğitim verilmektedir. Eğitimde, teorik dersler perşembe günü çevrimiçi (online) olarak MS T... |
||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.