
Çatı ve Cephe sektörlerimiz iki önemli fuarda buluşacak
2025 Yılı Sektör Değerlendirmesi ve 2026'dan beklentiler
Kiremit Kaplı Mansard Çatılar
ASAŞ RESCARA RPE82 aüminyum panel cephe sistemi
|
Doğal Afet Sigortaları Kurumu'dan (DASK) Bilgilendirme![]()
DASK’a hasar ihbarında süre kısıtlaması uygulanmamaktadır:
Evleri depremde hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerinin DASK’a hasar bildirimi yapması ile ilgili bir zaman sınırlaması bugüne kadar hiç uygulanmamış ve uygulanmayacaktır. Zira, Genel Şartlar’da her ne kadar “Rizikonun gerçekleştiğini öğrendiği tarihten itibaren en geç on beş işgünü içinde DASK ’a bildirme yükümlülüğü” olsa da, Kurumumuz,sigortalıların haberdar olma zamanını tam olarak tespit edemeyeceğinden ilgili maddeyi sigortalı lehine değerlendirmektedir. Dolayısıyla, sigortalılarımız herhangi bir sınırlama olmaksızın hasar bildiriminde bulunabilirler. Hatta Kurumumuz, önceki depremlerde olduğu gibi bu depremde de yıkıldığı tespit edilmiş binalarda sigortalı ihbarını dahi beklemeksizin sigortalılarımıza hasar ödemelerini gerçekleştirmektedir. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi sahiplerinin primlerinden ve ilave olarak uluslararası reasürörlerden temin ettiği sigorta koruması ile oluşturduğu kaynaktan yalnızca sigortalılarına tazminat ödemesi yapmaktadır.
Özetle; İlginizi çekebilir... Arçelik ve Taliasun'dan çatı ve güneş santralini birleştiren teknolojiArçelik ve Taliasun iş birliğiyle Antalya Oto Galeri Sitesi'nde hayata geçirilen güneş enerjisi santrali (GES) projesinin ilk etabı tamamlandı. To... Türk Ytong'dan yenilenebilir enerjiye stratejik yatırımTürk Ytong, temiz enerji dönüşümü yolundaki ilk yatırımını Nakkaş Holding grup şirketlerinden Saves desteğiyle hayata geçiriyor.... İzocam çözümleriyle yaz sıcaklarına karşı akıllı yatırımTemelden çatıya, cepheden iç mekanlara ve tesisata kadar uygulanan doğru yalıtım çözümleri; yaz aylarında iç mekânların daha serin kalmasını sağlarke... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.