
GOOA Architects'ten Batum'a Terzioğlu Batum Villaları![]()
GOOA Architects imzasıyla tasarlanan Terzioğlu Batum Villaları, Gürcistan’ın hızla gelişen sahil kenti Batum’da özgün bir yaşam anlayışı sunuyor. Batum Havalimanı ile şehir merkezi arasında konumlanan proje, çağdaş mimari diliyle bölgenin yeni odak noktası olmaya hazırlanıyor.
Estetik bütünlüğü fonksiyonellikle harmanlayan Terzioğlu Batum Villaları, Mimar Emre Arslan tarafından kurulan GOOA Architects’in zamansız ve duyarlı tasarım yaklaşımını yansıtarak Batum’un yaşam kalitesine mimari bir değer katıyor. Sıralı blok villa düzeniyle kurgulanan Terzioğlu Batum Villaları projesinde, iki yapı dizisi arasında kalan bölüm ortak kullanım alanı olarak değerlendirilerek sosyal yaşamla bireysel alanlar dengeli bir şekilde harmanlanıyor. Konut girişleri bu ortak aks üzerinden sağlanırken, yapı blokları ve özel bahçeler bu sosyal alanları zarif bir şekilde birbirinden ayırıyor.
Araziye paralel şekilde yerleştirilen kütleler, orta avluya ritmik olarak çekilerek her bir yapının kendine ait bir kimlik kazanması sağlanıyor. GOOA Architects tarafından hayata geçirilen projenin en karakteristik mimari öğesi olan düşey yapı kabuğu, üst kotta çatı elemanına dönüşerek hem cephede bir devamlılık yaratıyor hem de üst katlarda gölge ve mahremiyet sağlayan saçaklar oluşturuyor.
Her villanın ön cephesinde konumlanan iç bahçelerde serinleme havuzları ve çeşitlendirilmiş peyzaj öğeleri yer alıyor. Bu alanlar, masif seperatörlerle bölünerek kullanıcıya hem doğayla güçlü bir bağ hem de korunaklı bir ortam sağlıyor. İlginizi çekebilir... Büyükşehirlerde Ses Yalıtımının Yaşam Kalitesine EtkisiODE Yalıtım'ın geliştirdiği ODE Starflex gibi cam yünü bazlı ses yalıtımı ürünleri, sadece gürültüyü azaltmakla kalmıyor; aynı zamanda ısı yalıtım... Klima ile Artan Elektrik Tüketimini %50 Düşürmek için Isı YalıtımıÜlkemizde yıllık 347,9 terawatt saati bulan ve yaz aylarında rekor seviyelere ulaşan elektrik tüketiminde tasarrufun yolu ise kaliteli ısı yalıtımında... Alumil Türkiye'nin Showroom'u Görkemli Bir Davetle AçıldıAlumil'in İstanbul İnönü caddesi No 88-89 Bimeks Plaza'da yeni showroom'u 3 Temmuz 2025 tarihinde Alumil CEO'su George Milonas ve Yöne... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.