Bölgemizdeki Savaş ve Sektörlerimize Yansıması
2025 Yılı Sektör Değerlendirmesi ve 2026'dan beklentiler
Kiremit Kaplı Mansard Çatılar
Binanızı Nucleus ile Geleceğin İklimine Hazırlayın
|
İMSAD, Binalarda Enerji Verimliliği Konusunu Masaya Yatırdı
Inşaat sektörünün, inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumu ve işbirliğini hedefleyen İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), EUbuild Projesi kapsamında düzenlediği "Binalarda Enerji Verimliliği Eğitimi"ni, Bulgaristan ve Romanya ayağından sonra İstanbul'da gerçekleştirdi. TOBB Plaza'da 5 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen eğitimde enerji verimliliği konusu farklı yönleriyle ele alındı. İMSAD'ın Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi İMSAD'ın yeni yönetim kurulu belirlendi. İMSAD'ın 2011 yılına kadar görevi sürecek yeni yönetim kurulunun ilk toplantısında başkanlığa Orhan Turan, baflkan yardımcılıklarına ise Oktay Alptekin ve Hüseyin Bilmaç seçildi. Türkiye Krizden Çıkış Yolunu İnşaat Sektöründe Bulacak 2009 Yılı Tedbir Paketi'ni değerlendiren İMSAD Başkanı Orhan Turan, inşaat sektöründe canlanmanın, 2009 yılı için öngörülen ekonomik daralmanın frenlenmesi için gerekli olduğunu açıkladı. Türkiye GSYH'nın yüzde 6,5'ini oluşturan ve 60 milyar TL'nin üzerinde bir büyüklüğü temsil eden inşaat sektörünün canlılığının kritik önemde olduğunu vurgulayan İMSAD Başkanı Orhan Turan, "Global ekonomik krizin başından bu yana İMSAD olarak ekonomideki gelişmeleri yakından izledik. Hükümete çeşitli görüşler ilettik ve aradan zaman geçerek de olsa dile getirdiğimiz bazı önerilerin hayata geçirilmesi yaptığımız saptamaları doğruladı" dedi. "AB'ye Uyum" Kitabı Çıktı AB'ye uyum sürecinde sanayicilere önemli bir kaynak olacak "İnşaat Malzemeleri Sektöründe AB'ye Uyum" kitabı yayınlandı. Türkiye'de AB'ye uyum sürecine yönelik olarak "Politikalar, Rekabet, Binalarda Enerji Verimliliği ve Çevre" başlıklarında hazırlanan ilk ayrıntılı çalışma olan kitap, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlandı. Kitap, 2008 yılında proje kapsamında iki gün süreyle düzenlenen "EUbuild Projesi Uluslararası Açılış Konferansı ve Çalıştayları" sonrasında elde edilen çıktıların geliştirilmesiyle kapsamlı hale getirilerek basıldı. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan kitaba 17 yerli, 10 yabancı uzman makale ve görüşleriyle destek verdi.
İlginizi çekebilir... Ülke ve aile ekonomisi için en değerli yatırım ısı yalıtımıTürk Ytong Genel Müdürü Agah Durukal "ısınmaya ayrılan bütçeyi azaltmak için enerjiyi verimli kullanmak ve tasarruf imkanlarını geliştirmek zorun... Prof. Dr. Nil Türkeri'nin Acı KaybıİTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nil Türkeri'nin babası Abdülkadir Türkeri vefat etmiştir.... Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolüIsı yalıtımının iklim kriziyle mücadelede kritik bir rol üstlendiğini vurgulayan Atalay Özdayı, bu etkinin 5 temel başlıkta öne çıktığını belirtti.... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.