İTOB Yönetim Yapısı
Eğrisel bir yapı olan İTOB Yönetim Binası'nda en ilginç uygulama, 3 metre uzunluğunda, 3 milimetre kalınlığındaki Kalesinterflex hem iç hem dış bükey olarak kullanılması...
İzmir Ticaret Organize Bölgesi (İTOB) Yönetim Yapısı, İzmir'e
İTOB Yönetim Yapısı, yatay etkili eğrisel bir yapı. Yapının rengi bölge iklimi düşünülerek seçilmiş; fazla ışık alan bölgeler çark biçiminden oluşan metal panellerin güneşlik görevi görmesiyle korunmuş. Batı cephesinde perde duvarlar dışarı çıkarak saçağı güneş kırıcılık açısından destekliyor. Cephe kaplama malzemesi olarak 50x300 mm ebadında Kalesinterflex seramik tercih edilmiş. İç bükey ve dış bükey cephelerin kavisinde malzeme ilk defa üretim amacına uygun olarak kullanılmış. Her iki uzun cephede yay şeklindeki saçaklar alüminyum kompozit panel kaplama. Yapının uzantısındaki mekanik servis alanı yüksek dikey panellerle gizleniyor. Panel aralıkları havadarlığı ve kolay ulaşırlığı sağlıyor.
Yapı işlev olarak yönetim ofislerinin yanı sıra diğer üye bölge yapılarının ortak kullanımına açık restoran, konferans salonu ve toplantı odalarını da kapsıyor. Bunlar zemin katta, merkez yönetim ofisleri ve üye ortak kullanım mekanları olarak iki ayrı girişten sağlanabilecek şekilde tasarlanmış. Saçak cephe boyunca uzanıyor ve giriş, girintili haliyle özellikle vurgulanıyor. Yönetim bölümü giriş holü ışıklı germe tavan bantları ile aydınlatılmış. Ortak kullanım mekanları hol ve fuayesi çatı pencerelerinden doğal ışık alıyor.
Binanın dış cephesinde kullanılan beyaz renkli Kalesinterflex'in gizli klipsli sistemle mekanik olarak uygulaması yapılmış (
Projedeki uygulama ve Kalesinterflex ile ilgili bilgi aldığımız Kalesinterflex&Kaleserafoam Ürün ve Satış Destek Grup Yöneticisi İlkay Çimentepe, aslında ürünün Armoni Park Alışveriş Merkezi gibi eğrisel yapılarda daha önceden cephe kaplaması olarak kullanıldığını, buna rağmen İTOB?un çok daha özel bir proje olduğunu vurguluyor: "İTOB binasının aynen boynuza benzeyen bir formu var.
Hem sert, hem "esnek"
Dünyada ilk defa Kale Grubu tarafından üretilen Kalesinterflex'in, dünyanın en hafif porselen seramiği olduğunu vurgulayan Çimentepe şu bilgileri veriyor: "Bu sayede en hafif cephe kaplamalarından birisi. Tüm alt konstrüksiyonuyla birlikte metrekarede
"Işık geçirgen" Kalesinterflex
"Kalesinterflex Translucent (ışık geçirgen) 2009 yılının bombalarından birisi... Işık geçiren porselen seramiği, yine dünyada ilk defa Kaleseramik üretti. Kalesinterflex'in ebatlarında. Bu ebatlarda ve incelikte Kalesinterflex Translucent ürünün dünyada başka muadili yok. Aynı zamanda su emmiyor, çizilmiyor, lekelenmiyor, asitlere, dış etkenlere, dona, UV ışınlarına karşı dayanıklı, solmaz ve renk vermez özelliklere sahip. Bu özellikleri sayesinde dış cephe kaplamalarında, özellikle AVM projelerinde cephede yapılacak gece ışık oyunları ile geniş açıklıklı cephelerde ve reklam panoları için vazgeçilmez bir ürün. Ayrıca, şu anda Kalesinterflex Translucent ürünümüzü fotovoltaik sistemlerle entegre ettik ve çalışmalarımız devam ediyor. 2010 yılında pazara süreceğimiz bu ürünün de oldukça talep göreceğine inanıyoruz."
Paylaş










