Çatı ve Cephe sektörlerimiz iki önemli fuarda buluşacak
2025 Yılı Sektör Değerlendirmesi ve 2026'dan beklentiler
Kiremit Kaplı Mansard Çatılar
ASAŞ RESCARA RPE82 aüminyum panel cephe sistemi
|
BTM Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez: "Enerji Belgeleri ile Binalar Korunacak, Tasarruf Sağlanacak"
BTM'nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez, Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği'nin etkin olarak uygulanması durumunda enerji tüketiminin azalacağını, yaşam kalitesinin yükseleceğini ve yalıtım sektörünün büyüyeceğini söyledi. "Bir ev alan ya da kiralamak isteyen kişi Enerji Kimlik Belgeleri sayesinde konutun yıllık enerji tüketimini görebilecek, böylelikle enerji kimlik kartları kiracının kararını ve konutun değerini de etkileyebilecek. Bu durumda konut sahiplerini ısı yalıtımı yapmaya özendirecek. Yapılacak ısı yalıtımı uygulamaları ile mevcut bir konutun enerji sınıfı değiştirilebilecek" diyen Ürkmez, Türkiye'de ısı yalıtım bilincinin çok düşük olduğunu ve ısı yalıtımı uygulamasının Avrupa ülkelerinin çok gerisinde bulunduğunu kaydetti. Levent Ürkmez, yönetmeliğin olumlu yanlarının ağırlıkta olduğunu ancak özellikle kiralanacak binalarda sertifikalandırmanın şikayete bağlı olarak sorgulanacak olmasının uygulamayı yavaşlatacağını ileri sürdü. Mevcut ve yeni binalar enerji kimlik kartlarının 2017 yılına kadar alınması zorunluluğuna dikkat çeken Ürkmez, yönetmeliğin taşıdığı eksiklere rağmen uygulanması durumunda ısı yalıtım sektöründe yıllık yaklaşık 50 milyon dolarlık bir pazar büyümesinin ortaya çıkacağını, bu büyümenin de 40 bin kişilik bir istihdam artışı anlamına geleceğini vurguladı. BTM?den Elektrik Faturalarını İndirme Çağrısı BTM Isı Yalıtım Müdürü Hülya Yüzüak binalarda ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, sıcağa karşı da yapılması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu gibi sıcak bölgelerinde ve Kıbrıs'ta bulunan bir binayı yazın soğutmanın bedeli kışın ısıtmanın bedelinin yüzde 60 üzerindedir, bu nedenle bu bölgelerdeki tüm binalarda sıcağa karşı ısı yalıtımı yapılmasını öneriyoruz" dedi. Yaz aylarının sıcak ve uzun olduğu bölgelerde BTMPlus Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri ile soğutma için yapılan enerji harcamalarında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.
İlginizi çekebilir... Paintistanbul fuarı için geri sayım başladıBoya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı Kenan Baytaş, CNG Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yaman ve BOSAD Başkan Vekili, Fuar Düzenlenme Komitesi... ASAŞ'tan yüksek yapılar için hızlı ve kontrollü cephe çözümü: RPE82ASAŞ, yüksek binaların cephe uygulamalarına yönelik geliştirdiği RPE82 panel cephe sistemi ile mimari estetik, üretim verimliliği ve uygulama kolaylığ... Cam sektörü solar cam üretim kapasitesini 5 katına çıkardıCam Sektör Toplantısı'nda bu yıl, küresel talep daralmasının etkilerine ve haksız ithalat baskısına karşı stratejik seferberlik vurgusu öne çıktı.... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.