Arkas’ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, Arkas Holding’de yapılan davetle İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen davette PonceBloc Genel Koordinatörü Osman Topçu, PonceBloc ürünlerini anlatan bir sunum yaptı.
Binalarda enerji tasarrufu için çevre dostu yapı elemanları seçilmesinin önemine dikkat çeken Topçu, ponzadan doğal yöntemlerle üretilen hafif yapı elemanı PonceBloc’un avantajlarından bahsetti. Topçu, “PonceBloc’un yeni nesil teknolojisi ile 4 kata kadar daha tasarruflu binalar inşa edilebiliyor. Toplam ithalat tutarının dörtte birini enerji ithalatının oluşturduğu Türkiye’de toplam cari açığında yüzde 40’ı enerjiden kaynaklanıyor ve bu enerjinin de yüzde 40’ı konutlarda kullanılıyor. Sadece binalarda alınacak önlemlerle yılda 12 ila 15 milyar dolar tasarruf sağlamak mümkün. Tasarrufun altın anahtarı ise binalarda Enerji Performansı üstün olan yapı elemanlarını tercih etmek” dedi.
PonceBloc, Kayseri’de bulunan 5 bin metrekare kapalı, 63 bin metrekare açık alandan oluşan fabrikası, İzmir ve İstanbul’da ofisleri ve hızla genişleyen bayi ağı ile tüm Türkiye’ye hizmet veriyor.