
Filli Boya'nın Desteğiyle İstanbul Havalimanı'nda Grafiti Çalışması![]()
Türkiye’nin önde gelen 6 grafiti sanatçısı, dünyanın en önemli küresel aktarma merkezi ve 5 yıldızlı havalimanı unvanıyla yolcularına sunduğu hizmetlerle öne çıkan İstanbul Havalimanı’nda uzunluğu yaklaşık 600 metrelik bir duvara Filli Boya ve İGA öncülüğünde grafiti çalışması yaptı. Türkiye’nin en büyük grafitisi olan eser için Filli Boya, 3.500 m² alana renk katarak katkı sağladı. Türkiye boya sektörünün lideri Filli Boya, İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA ve Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı yolu üzerinde bulunan yaklaşık 600 metre uzunluğundaki duvarı renklendirmek için güçlerini birleştirdi. Bu özel çalışmayı gerçekleştirirken, proje ortakları olan Filli Boya ve İGA, Türkiye’nin önde gelen ressam/grafiti sanatçıları içerisinde yer alan Emir Aktunç, Emrullah Örünklü, Furkan Birgün, İbrahim Kurtuluş, Can Berk El, Yusuf Aygeç ile anlaştı. Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı’nda 3.500 m² alana sahip bir duvarın üstüne yapılan "Çocukların Uçuş Hayalleri” temalı çalışmada, dünya çocukları bir arada tasvir edildi. Türkiye’nin en büyük grafitisi olan eserin boya ve yardımcı malzemeleri boya sektöründeki gücü, renkleri ve sanata olan desteğiyle her zaman öne çıkan Filli Boya tarafından sağlandı. Sanatçılar dâhil toplam 45 kişinin katılımıyla 4 ayda tamamlanan eserlere İGA İstanbul Havalimanı Kurumsal İletişim Departmanı, İGA tasarım ekibi ve Filli Boya-Betek Boya ekipleri katkı sağladı. Çalışmanın kreatif kurgusu ve iş planı BUBU Design Reklamcılık tarafından yapılırken, eserin tüm ürün desteği Filli Boya tarafından tedarik edildi. Astar ve zemin boyalarıyla ortalama 3.500 m² alan boyandı.
Türkiye’nin en büyük grafiti çalışmasında kullanılan tüm renkler, Filli Boya’nın AR-GE bölümü tarafından özel olarak çalışılarak tasarlandı. Ürünlerin renkleri ve yapısı titizlikle hazırlanarak, özel bir koleksiyon oluşturuldu. Filli Boya ayrıca zemin konusunda analiz ve testler yaparak doğru zemin uygulamasının yapılmasına katkı sağladı. İlginizi çekebilir... Plakası 26, Hedefi Gelecek: "2026 Eskişehir Yılı"Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği "2026 Eskişehir Yılı" yaklaşımı, kenti yalnızca yeni projelerle değil; birlik, dayanı... DYO OXYMAX Türkiye'de Çevre Etiketi Alan İlk İç Cephe Boyası OlduTürkiye'nin köklü boya üreticisi DYO Boya, ileri teknolojiyle geliştirdiği premium iç cephe boyası OXYMAX ile çevre ve insan sağlığı odağındaki vi... Fensterbau Frontale Fuarı YaklaşıyorGeleceğe açılan kapı; Uluslararası Kapı, Pencere ve Cephe Fuarı Fensterbau-Frontale 24-27 Mart 2026 tarihlerinde Nürnberg'te düzenlenecek.... |
||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.