
Tuğla Görünümlü Alüminyum Saray Cotta![]()
Saray Mimari Sistemler tarafından üretimi gerçekleştirilen yeni nesil cephe kaplama malzemesi Saray Cotta, pişmiş kil (cotta) görünümlü, alüminyum profillerden oluşan bir cephe kaplama sistemi. Geçen yıl lanse edilen sistem düşey taşıyıcılar, yatay örücü lambriler, açısı ayarlanabilir iç ve dış köşe dönüş ve başlangıç profillerinden oluşuyor. Her türlü bina ve cepheye uygulanabilen Saray Cotta uzun ömürlü, doğa dostu ve geri dönüştürülebilen bir ürün. ![]() ![]() Saray Mimari Sistemler Teknik Danışmanı Bülban Araç, Saray Cotta’nın ortaya çıkışını şu sözlerle anlatıyor: “Daha önceleri cephelerde alüminyum konstrüksiyon ile beraber uygulanan pişmiş kilden yapılan cephe kaplamaları vardı. Bu ürünü, daha pratik ve uzun ömürlü hale getirip, konstrüksiyon dışında, cephede görünen kısmı da, görüntü olarak pişmiş kil efekti verecek şekilde alüminyumdan oluşturduk ve Saray Cotta ortaya çıktı.” Yapılan detay çözümleri ile genleşme, sızan cephe suyunun tahliyesi, cephenin hava alması gibi önemli özelliklerin oluşturulduğunu belirten Bülban Araç şöyle devam ediyor: “Ürünün en önemli özelliklerinden birisi de cepheye yüklenen ağırlığın hafiflemesini sağlaması. Saray Cotta’da ankrajlar hariç aksiyel aralık 60 santimetre olduğunda, 25 santimetre enindeki bir cotta ile cepheyi örtmeye kalktığınızda, metrekareye yaklaşık 8 kilogram bir yük biniyor. Ama pişmiş kilden yapılan cottalarla cepheyi örtmek istediğinizde metrekareye yaklaşık olarak konstrüksiyon hariç, tek cidarlıda 30-32 kilogram, çift cidarlı olarak kullanılan malzemede ise 40-44 kilogram arasında yük biniyor.” “Saray Cotta ile kaplanacak dış cephe yüzeyine önce ısı ve su yalıtımı uygulanıyor. Daha sonra düşey taşıyıcılar en fazla 60 santimetre aksiyel aralıklarla cepheye L-braketler ile monte ediliyor. Yatay cephe örücü lambriler, düşey taşıyıcılar arasına istenilen genişlik ve uzunlukta vidayla monte ediliyor. Lambrilerin montaj yerleri, titreşim önleyici EPDM conta ile takviye ediliyor.” “Cotta havasında yapılan montajlarda, yaklaşık 60 santimetre düşey olarak aksayan mesafelerde 1 santimetre civarında düşey derzler görülüyor. Ama binanın estetiği açısından daha değişik bir görüntü elde edilmek istenildiğinde bu düşey derzler yok edilebiliyor. Detayda, düşeyde kullanılan montaj profili yerine düz bir T profil kullanılarak ve cottaları daha uzun boylarda keserek bir yalı baskısı görüntüsü, bir lambri kaplama oluşturmak mümkün.”
İlginizi çekebilir... Şişecam'dan 'Extra Clear' Bir ÇözümŞişecam, global pazar ihtiyaçlarını ve mimari beklentileri karşılayacak şekilde geliştirdiği yeni ürünü Şişecam Extra Clear'i pazara sundu.... Bostik PanelTack Serisi ile Güvenli ve Estetik CephelerBostik, dış cephe kaplamalarında yeni bir standardı temsil eden PanelTack serisi ile fark yaratıyor.... İzocam'ın Yeni Ürünü "Everest Mineral Asma Tavan Levhası"İzocam'ın daha sessiz, daha güvenli, daha şık mekanlar için geliştirdiği yeni ürünü "Everest Mineral Asma Tavan Levhası", estetik tasarı... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.