
Bölgemizdeki Savaş ve Sektörlerimize Yansıması
"Çatı sistemleri, bir yapının en kritik performans bileşenlerinden biridir."
2025 Yılı Sektör Değerlendirmesi ve 2026'dan beklentiler
Kiremit Kaplı Mansard Çatılar
Bitümex Samba Serisi ile perde duvar ve teraslarda üstün koruma
|
İnşaat Malzemeleri Sanayisi Küresel Pazara Hızlı Bir Dönüş Yaptı![]()
Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran ayı sonuçlarına göre endeks; ihracat pazarlarında işe dönüşlerin etkisi ile önemli bir artış gösterdi. İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı 2020 yılı Haziran ayında değer olarak Mayıs ayına göre yüzde 38,4, geçen yılın Haziran ayına göre ise yüzde 28,7 arttı. 2019 yılı Haziran 1,36 milyar dolar olan ihracat 2020 Haziran ayında 1,75 milyar dolara yükseldi. İhracat, küresel pazarlarda işlerin açılması ile Haziran ayında hızlı bir geri dönüş yaptı. İnşaat malzemeleri sanayimizin tüm olumsuzluklara karşın yatırıma, ihracata devam etmesi gelecek için umutlarımızı artırıyor. Bu başarıda imzası olan kuruluşları tebrik ediyorum. İMSAD haberiyle birlikte, 17 Ağustos’un yıldönümünde STK başkanlarımızın açıklamalarının da yer aldığı haber sayfalarımızı okumanızı öneririm.
Dünya Çözüm Bekliyor! Çözüm: “Sıfır Enerji Binalar” Bu yıl 35. yılını kutlayan ODE Yalıtım gelecek için yatırımlarına devam ediyor. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 125 Milyon TL’yi bulacak yatırım hedeflerini ve 2023 vizyonunu güncel sayfalarımızda aktardı. ODE Yalıtım’ın 35. yılını kutluyor ve yatırım kararlarının sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum. XL Mimarlık+Mühendislik, Paris merkezli mimarlık, iç mimarlık, peyzaj tasarımı, ürün tasarımı ve grafik tasarım ana kategorilerinde projelerin ödüllendirildiği The DNA Paris Design Awards 2020’de “İRME Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WİTHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülün sahibi oldu. XL Mimarlık + Mühendislik Kurucusu Arda Işık bu başarının arkasındaki hikâyeyi proje sayfalarımızda paylaştı.
Pandemi sürecinde faaliyetlerini başarı ile devam ettiren şirketlerden biri olan Tepe Yaz ayları ve tatillerin biteceği, okulların açılacağı ve iş yaşamının canlanacağı önümüzdeki günlerde, “Yeni Normal Sosyal Hayat” koşullarına azami dikkat etmemizi ve artan vaka sayılarının biran önce kontrol altına alınabilmesi için vatandaş sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerektiğini vurgulayarak okurlarımıza sağlıklı günler dilerim.
En derin saygılarımla, İlginizi çekebilir... Bölgemizdeki Savaş ve Sektörlerimize Yansımasıİran-ABD ve İsrail savaşı küresel ölçekte hemen hemen tüm sektörlerde olduğu gibi, ülkemiz çatı ve cephe sektörü için de; tedarik güçlükleri, finansal... Çatı Cephe Malzemeleri Ödülleri'26 Kazananlara Törenle Takdim EdildiDergimiz tarafından bu yıl 14. sü düzenlenen Çatı Cephe Malzemeleri Ödülleri'26, Makine Hangar, A. Metin Duruk konferans salonunda 22 Ocak 2026 ta... Zor Geçen Bir Yılın Ardından...Uygulanmakta olan Orta Vadeli Program, enflasyonu düşürmeye odaklı yaklaşım, enerji maliyetinin ve kredi maliyetlerinin artması, krediye erişim zorluğ... |
|||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.